+45 40 17 79 15 mary@lindersvold.dk
Kort over STU Sydsjælland
Vores Nyhedsbrev

STU Sjælland

STU College Lindersvold
– en lille STU i et stort fællesskab.

STU Sjælland: STU College Lindersvold · Faxe · Sydsjælland


 

Velkommen til!

Her på siden kan du få svar på en række spørgsmål om vores sted som tilbyder den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse i en skøn del af Sydsjælland, nemlig Faxe kommune.

 

Hvad er STU College Lindersvold?

Vi er et lille STU-sted som er en del af et stort fællesskab. Vi er nemlig en del af Skolecenteret Lindersvold som ligger mellem Faxe og Præstø, i naturskønne parkomgivelser tæt ved Faxe Bugt og Præstø Fjord, på det tidligere gods Lindersvold.

Glæde, god stemning, grin og spas samt en masse læring på alle mulige måder er dét lærerene prioriterer højt på STU Lindersvold. Vi skal have det godt! Og vi skal udforske og forme vores verden sammen.

 

Hvad er Skolecentret Lindersvold?

Foruden STU-afdelingen er Lindersvold Skolecenter hjemsted for to andre skoler, nemlig Heldagsskolen Lindersvold og Den Rejsende Højskole på Sydsjælland. Indimellem arbejder vi sammen med hinanden om aktiviteter såsom teater, sport, dyrehold og praktiske opgaver for at passe på stedet. Det har vi stor glæde af. I gennem disse fælles aktiviteter lærer vi andre mennesker at kende og har mulighed for at få nye venner – i den takt vi selv ønsker, selvfølgelig.

 

Kan man bo på Lindersvold STU Sjælland?

På Lindersvold er der også mulighed for tilknyttet bodel, enten på stedets opholdssted, botilbud eller på de kollegieværelser med støtte, hvor flere af vores elever bor: Step-Up College. Disse forskellige muligheder er åbne for de STU’ere der ønsker at komme hjemmefra og som har behov for støtte i forskellig grad.

Hvordan er hverdagen på STU Lindersvold?

En hverdag på STU Lindersvold starter kl. 8 med fælles morgenkaffe og friskbagte boller. Her får vi samlet op på hvad der er sket i weekenden eller på gårsdagen og vi får talt om hvad der skal ske i dag. Hvem skal i gang med hvad, og sammen med hvem? Undervisningen foregår oftest i mindre grupper men det er også nogle elever som bliver undervist individuelt.  

Kl. 12:30 spiser vi frokost i spisesalen sammen med unge og lærere fra de andre skoler på stedet. Nogle gange er det os, der har lavet måltidet. Skoledagen slutter kl. 15.

Vores hverdag er fyldt med sjov, højt humør og ikke mindst godt kammeratskab – samt selvfølgelig en masse læring.

 

Hvor kommer de forskellige elever fra?

Nogle af STU-eleverne bor her på stedet, enten på Botilbuddet Lindersvold eller på Step-Up College.
Andre rejser hertil hver morgen fra vores nærområde, fx Faxe, Præstø, Vordingborg, Haslev, Stevns, Køge eller Næstved. STU Sydsjælland, det er os!

Hvem kan gå på STU College Lindersvold?

STU College Lindersvold optager unge der har behov for en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse efter lov nummer 564 om STU, og som har fået dette bevilget af deres kommune. Uddannelsen varer tre år, og kan helt eller delvis foregå her på Lindersvold. Praktikforløb forløb foregår typisk i vores nærområde.

Det er de enkelte UU-vejledninger i kommunerne som visiterer unge til en STU-uddannelse, fx STU Sjælland

Hvad menes med at undervisningen er ”individuel”?

Vores STU-uddannelse er individuel. Det vil sige, at vi tilrettelægger forløbet efter den enkelte elevs ønsker, interesser og forudsætninger – og ikke omvendt. Der er tilbud om mange forskellige linjer og aktiviteter, både praktiske og teoretiske. Undervisningsforløbene skræddersyes til den enkelte mht. formål, indhold, sværhedsgrad og tempo.

Hvilke aktiviteter kan man vælge mellem?

Der er mange linjer at vælge mellem, bl.a. Heste & Dyr, E-sport, Køkken, Værksted, Musik, Teater & Krea… Vi har særligt fokus på bæredygtighed, og bruger flittigt skolens udearealer og den smukke natur omkring os.  Der er heste, mini-får, høns, hunde og katte på stedet. I køkkenet kan man få undervisning og vejledning af en dygtig kok. Vi har et rigtigt flot e-sportslokale og et fast hold som træner sammen. Hvert forår laver vi en stor teaterforestilling sammen og vi tager på udflugter til skov eller strand når sommeren nærmer sig. Skoleåret starter med deltagelse i et stort sports- og aktivitetsstævne, for dem der ønsker det. 

Praktikforløb tilrettelægges i vores lokalområde, dvs. Sydsjælland. Det kan være på et café i Faxe eller et supermarked i Præstø.

Hvilke udfordringer kommer STU’erne på STU College Lindersvold ofte med?

Vores elever er ofte unge, der har personlige svigt og afbrudte skoleforløb med i bagagen. Nogle har diagnoser som fx ADHD, ASF eller angst. Andre har ikke kunnet finde sig til rette i ordinære skoletilbud og er sårbare og i fare for at blive marginaliserede af en eller anden grund.

Vi tager udgangspunkt i elevens forudsætninger, og hos os vil hun/han/de blive mødt med tillid, humor og anerkendelse.

Vil du vide mere?

Ring eller skriv til Mary på mary@lindersvold.dk
Tlf. 40 17 79 15 

Kort over STU Sydsjælland
Vores Nyhedsbrev

Daglig leder Mary Viller

mary@lindervold.dk

STU College Lindersvold
Lindersvoldvej 5
4640 Faxe

Vores Nyhedsbrev

Mere om STU her...

Om Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse på Børne- og Undervisningsministeriets website

Vores Nyhedsbrev

Ikke kun STU Sjælland

 

Vi modtager dagelever fra hele Sydsjælland. Unge fra andre landsdele som ønsker at bo her, har også mulighed for bodel, fx på Botilbuddet på Lindersvold (SEL §!07) eller Step-Up College (SEL §85).