+45 40 17 79 15 mary@lindersvold.dk

STU med dyr – vi har bl.a. heste, miniature-får, høns og kaniner  


På vores STU heste – og dyrelinje kommer du til at lære, hvordan du passer og plejer kaniner, høns, heste og bier. VI har bl.a. shetlandsponyer og ouessant-får som er en slags miniture-får som kommer fra øen Ouessant i Frankrig. Om foråret har vi meget at se til, fordi så kommer der nogle gange både føl og lam. 

Bæredygtighed og dyrevelfærd er vigtigt for os her på Lindersvold. Du vil lære, hvordan man får et bistade til at trives og hvordan høns skal passes, hvis de skal lægge mange æg. Vi vil også se på, hvordan man selv kan dyrke foder i sin have. Hvilke grøntsager sætter kaniner pris på? Og hvilke blomster giver god næring til bierne? Høns er glade for ukrudt, men er der nogle slags, som de ikke kan tåle at man fodrer dem?

Der bliver naturligvis også rig mulighed for at nusse om dyrene, og er vi heldige, kommer der kyllinger, som vi skal se efter.

Sidste forår fik vi hjælp fra eleverne på værkstedslinjen  med at bygge et rart, varmt skur til hestene og med at lave indhegninger. Vores opgaver er at have alt udstyr parat, så vores firbenede beboere trives her hos os.

Vi oplever, at mange af vores elever – også dem, der går på vores andre linjer -–er meget glade for vores dyr. De giver ro og tryghed, og kan være et bindeled mellem lærere og elever, samt eleverne imellem.

RIdeterapi

Vi har valgt, at vores STU skal have heste, da rideterapi styrker selvværdet os vores elever, og har dokumenteret effekt mod stress, angst og depression. Berlingske Tidende har fx skrevet fin artikel om rideterapi, som du kan læse her. 

STU med dyr · Vi har heste på stedet
STU med dyr · Vi har høns og andre dyr på Lindersvold

Projekter i skoleåret 2021 – 2022 · STU med dyr

Ouessant-fårene skal have en ny fold
I det nye skoleår vil vi have travlt med en hel masse forskellige projekter på STU linjen med dyr. Da vi har fået ikke mindre end fem lam i foråret, skal vi bestemme hvilke af dem vi vil beholde selv, og så finde gode hjem til de andre. Der skal også bygges en ny fold med tilhørende skur, sådan at de har et lunt og tørt sted at være når det regner.

Shetlandsponyerne holder meget af at gå tur
Vores shetlændere Lille Prins (som ligner en lillebror til Pippi Langstrømpes hest Herr Nilsson ) og Ida, med føllet Freja / Frida (navnet er ikke bestemt endnu) er lidt for små for os at ride på, men de er meget søde og elsker at  gå tur – enten i vores store park, eller ned til Præstø Fjord som ligger 10 minutters gang herfra.
Freja / Frida skal vænnes til at gå med grime, sådan at hun kan komme med på tur.  Hestene skal også strigles hver dag, og de skal have frisk vand og vitaminer.

Fuglelivet på Feddet og Præstø Fjord
Vi bor med naturen tæt på, og derfor har vi rig mulighed for at kigge på vilde fugle – både ved vores foderbræt og ved vores egen lille sø som hedder Damkær. I foråret har vi kunnet følge med i hvordan seks små dunede blisshøne-babyer er kommet til verden og har vokset sig store i løbet af sommeren. Vi ved også hvor der findes havørne og andre rovfugle , så dem kan vi godt finde på at tage ud at kigge efter når vejret er godt. Dem, der er meget interesserede i vilde fugle vil tage på tur til et Ørnereservat i løbet af skoleråret.

Pas på biodiversiteten!
Vilde bier, svirrefluer, guldsmede og andre insekter er på tilbagegang i Danmark. Derfor deltager vi i initiativer og projekter som fremmer biodiversiteten ved at opretholde levesteder for disse truede dyrearter. Vi har adgang til en Vild Have ved Damkær, hvor vi lærer om hjemmehørende blomster, buske og træer som er vigtige for insekternes trivsel. Her kan vi studere insekter på nært hold, og være med til at passe på dem, på en praktisk måde.

 

 

 

STU med dyr · Vi kigger på vilde fugle
STU med dyr · Ouessanter er franske miniature-får