+45 40 17 79 15 mary@lindersvold.dk

Køkkenlinje


På vores køkkenlinje har vi et mantra: ​Et godt måltid mad gør alle glade. Her lærer du at bage smukke og velsmagende kager, vi laver dansk mad fra bunden og prøver kræfter med eksotiske ingredienser fra fjerne lande.

Vi har et stort og veludstyret køkken, hvor du lærer de grundlæggende teknikker indenfor kokkefaget, fx:

Grøntsagshåndtering
Kødudskæring
Sovse og saucer
Bagning
Desserter
Sylte frugt og grønt
Anretning
Buffeter
Madopbevaring
Sund kost
Køkkenhygiejne

Vi skal også i haven og i hønsegården sammen med vores grønne linje og vores dyrelinje. Bæredygtighed er en vigtig del af Lindersvolds værdisæt, og derfor kommer du også til at få kendskab til hvordan man dyrker sine egne grøntsager. Frugterne, vi sylter, er egen avl. Og mange af vores grøntsager henter vi hos Marjattas biodynamiske landbrug.

Klasseværelset er vores store køkken, hvor vi hver dag laver mad til cirka 40 mennesker, og hvor du kommer til at bruge dine nye færdigheder i praksis. Du kommer til at arbejde sammen med elever fra hele Lindersvold, og det skaber grobund for fællesskab på tværs af vores afdelinger.