+45 40 17 79 15 mary@lindersvold.dk

Heste og dyr  


På vores STU heste – og dyrelinje kommer du til at lære, hvordan du passer og plejer kaniner, høns, heste og bier. I løbet af de kommende måneder vil vores nye heste flytte ind på Lindersvold, hvor du kan få rideundervisning og rideterapi.

Bæredygtighed og dyrevelfærd er vigtigt for os her på Lindersvold. Du vil lære, hvordan man får et bistade til at trives og hvordan høns skal passes, hvis de skal lægge mange æg. Vi vil også se på, hvordan man selv kan dyrke foder i sin have. Hvilke grøntsager sætter kaniner pris på? Og hvilke blomster giver god næring til bierne? Høns er glade for ukrudt, men er der nogle slags, som de ikke kan tåle at man fodrer dem?

Der bliver naturligvis også rig mulighed for at nusse om dyrene, og er vi heldige, kommer der kyllinger, som vi skal se efter.

Vores nye heste flytter snart ind. Covid-19 har forsinket projektet, men nu er vi i gang igen. Vi skal – med hjælp fra eleverne på værkstedslinjen – bygge et rart, varmt skur, lave en indhegning og i det hele taget sørge for, at vi har alt udstyr parat, så vores firbenede beboere kommer til at trives i deres nye hjem.

Vi oplever, at mange af vores elever – også dem, der går på vores andre linjer – er meget glade for vores dyr. De giver ro og tryghed, og kan være et bindeled mellem lærere og elever, samt eleverne imellem.

Rideterapi
Vi har valgt, at vores STU skal have heste, da rideterapi styrker selvværdet os vores elever, og har dokumenteret effekt mod stress, angst og depression. Berlingske Tidende har fx skrevet fin artikel om rideterapi, som du kan læse her.